obrazky/ee_logo_fb.pngobrazky/fialovy_plamen_fb.png
Slnko je dnes v znamen Blíženci (ivel:Vzduch)
tenk revo./obrazky/YingYang.gifsrdce
Dorastajca Luna je dnes v znamen Škorpión (ivel:Voda)
Dorastajca Luna je dnes v znamen Škorpión (ivel:Voda)
Merk�r (Rozum)Venu�a (City)Mars (Sila)Jupiter (Pl�ny)Saturn (Obmedzenia)Ur�n (N�pady)Nept�n (Sny)Pluto (Zmeny)
Rak (starostlivos�, ochota pom�c�)Bl�enci (zvedavos� a rados� z odovzd�vania)Ryby (intu�cia, empatia, fant�zia)Kozoroh (zodpovednos�, d�slednos�)Vodn�r (originalita, hlad po poznan�)B�k (rutina a d�vera v osved�en�)Ryby (intu�cia, empatia, fant�zia)Kozoroh (zodpovednos�, d�slednos�)
Tip: Nastav kurzor myši a počkajSpoznaj Sám Seba
 
 
 
 
http://toplist.sk/count.asp?id=1136761&logo=mc
./large/obrazky/hand_prev.gifpredchádzajúci článok      nasledujúci článok./large/obrazky/hand_next.gif
Sóda bicarbóna všestranná pomocníčka

Článok je zaradený do kategórií:
ČlánokKomentáre
A-   A+


Jedlá sóda je cenovo dostupná a tak nám môžu poslúžiť v mnohých oblastiach života. A okrem toho, bez akýchkoľvek vedľajších účinkov. Určite ju máte v domácnosti no veľmi ju nevyužívate. Tu je pár tipov ako ju správne využiť:

1. Ak máte suchú pleť, pridajte kávovú lyžičku (pol lyžičky) jedlej sódy do misky s teplou vodou. Oplachujte si s ňou tvár.

2. 100 g sódy pridáme do teplej vody pred kúpaním, zmäkčí tvrdú vodu a vaša pleť bude jemnejšia.

3. Zmierniť bolesť v nohách po náročnom dni môžete pridaním 3 čajových lyžičiek jedlej sódy na 10 litrov vody.

**** Alebo silnejšia verzia :4lyžice jedlej sódy na liter teplej vody na priveľmi unavené nohy.

4. Použitie jedlej sódy namiesto dezodorantu (ak zistíte, že žiadny nepomáha). Stačí sa len popudriť podpazušie..

5. Ak sa Vám potia nohy, dajte trochu jedlej sódy do Vašich topánok. Topánky po nosení jednoducho vytraste. Pred obutím nasypte novú sódu. Samozrejme keď si nebudete vyzúvať topánky nikde inde okrem doma. :-) Do starých ponožiek dajte dve lyžice sódy a vložte do topánok na noc potom nepáchnu.

6. Ak Vás uštipne hmyz (osy, komáre, včely). Naneste na pleť mierne vlhkú sódu. Pomôže odstrániť bolesť a pálenie. Pomáha aj pri žíhľave.

7. Odstránenie zápachu z čalúnenia môžete dosiahnuť ak posypete povrch sódou a za niekoľko hodín povysávate. Koberec posypať sódou, nechať 15minút pôsobiť a povysávať.

8. Ako sa zbaviť zápachu v chladničke? Nechajte tanier s 50 g sódy v chladničke. O niekoľko dní neskôr vysypete do drezu a prečistíte aj výlevku. Na upchatú výlevku stačí 1 šálka jedlej sódy, potom šálka horúceho octu a liter vriacej vody.

9. Zelená zelenina, napríklad hrach či fazuľka, si udrží intenzívnejšiu farbu, pokiaľ sa do vody na varenie pridá trocha jedlej sódy. Zelená zelenina (fazuľa, špenát, atď) si vo vode zachová prírodnú farbu, ak pridáte jednu lyžičku jedlej sódy.

10. Zeleninu, ovocie a šalát umyjete lepšie, keď pridáte na liter vody, jednu až dve čajové lyžičky jedlej sódy.

11. Ak máte príliš kyslé ovocie, tento problém môžete odstrániť pridaním štipky sódy na 1 kg ovocia .

12. Ak chcete, aby sa fazuľa a ďalšie strukoviny uvarili rýchlejšie, pridajte lyžičku jedlej sódy na 4 litre vody. Navyše pomáha aj proti vetrom…

13. Aj kapusta sa rýchlejšie uvarí a navyše sa zachovali vitamíny, stačí ak pridáte 1 lyžičku sódy bikarbóny.

14. Čaj a káva bude zvlášť voňavé, ak pridáte štipku jedlej sódy do šálky.

15. Pre neutralizáciu kyslého povlaku a prevenciu zubného kazu, vypláchnite ústa po jedle lyžičkou jedlej sódy pridanej do pohára vody. Ako ústna voda je výborná na afty. Do sódového roztoku raz za týždeň ponoriť na noc zubné kefky (dezinfikujú sa).

16. Sóda jedlá sa hodí pri kombinácií s kyslými prísadami, ako je ocot či citrónová šťava, ale aj s jogurtom alebo cmarom. Vyžaduje však presné dávkovanie. Pokiaľ sa pridá príliš veľké množstvo, dostanú pokrmy nepríjemnú príchuť.

17. Zmäkčí mäso naložené v chladničke.

18- Ak trošku pridáte do paradajkovej omáčky pôsobí proti kyseline.

19. Používa sa aj ako náhrada droždia.

20. Odstráni pach z rýb na rukách. Odstraňuje aj pach z umývačky riadu (medzi 2 cyklami posypte dno)

21. Do čistiaceho prostriedku na umývanie riadu pridajte 2 lyžice jedlej sódy, lepšie sa umyjú a dostanú pekný lesk.

22. Čistí kuchynskú dosku aj chladničku a mikrovlnku. Na vlhkú kuchynskú handričku nasypte trošku sódy a utierajte ňou. Nasypte trochu sódy na zakvackaný šporák a ľahšie sa umyje

23. Z porcelánu odstraňuje škvrny od kávy a čaju, čistí termosku,špongie a utierky na riad. (do 1/2 l vody 2 lyžice sódy a niekoľko kvapiek jari)

25. Čistí prihorené hrnce . 5 lyžíc sódy dajte do vody povarte a nechajte odstáť.

26. Do misky dajte v pomere 1:1 jedlú sódu a soľ do kúpeľa a dajte na nádržku WC…

27. Raz za mesiac dajte do nádržky na WC pol balíčka jedlej sódy, nechajte celú noc pôsobiť a ráno spláchnite.

28. Odstráni zatuchnutý vzduch napr. v chate – do ponožky 3-4 lyžice sódy zavesiť.

29. Leští strieborné a zlaté šperky (nie perly) ako aj mramor.

30. Čistí očadené tehly z kozuba ako aj záhradný gril.

31. Vmasírovať do vlasov za hrsť sódy proti lupinám.

32. 1/2 šálky jedlej sódy pridanej do pracieho prášku vybieli bielizeň.

33. Mnohé škvrny zmiznú keď na ne dáme 4 lyžice sódy a 1/4 šálky teplej vody.

34. Odmrazuje chodníky.

35. Likviduje burinu medzi prasklinami v chodníkoch.

36. Udržiava zásaditú vodu v bazéne.

*

A niečo aj z medicíny:

Následující recept zveřejnil neuropat Dr.Murphy, který tvrdí, že mu ještě na rakovinu nezemřel žádný pacient.

Neuropat Dr.Murphy uvádí: Recept vypadá jednoduše, ale má vědecké vysvětlení.

Jako prevence rakoviny se užívá jedna lžička denně.

Doporučil jsem to jednomu svému klientovi s bolestmi břicha, kde měl už metastázy. Bolesti do tří dnů přešly a cítí se dobře. Principem působení tohoto receptuře, že rakovinné buňky nesnášejí zásadité prostředí, které je člověku přirozené ( zdravý člověk má pH 7,3 – 7,5). Rakovina se rozvijí jen v kyselém organismu ( pod pH 6 ).

Soda je zásada a s pomocí cukru ( rakovinové buňky konzumují 18x více cukru než zdravé ) pronikne přímo do buněk. I další alternativní onkologové v Evropě už léčí efektivně rakovinu s pomocí jedlé sody.

3 díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody ( soda bicarbona ) smísit ( např. 15 lžiček sirupu a pět lžiček sody ) a promíchat, dát poté v kastrůlku na sporák, zahřívat 5 minut nepříliš silně, dokud směs poněkud nezahoustne. Na počátku může být užíváno častěji, např.3x denně jedna čajová lžička. Jinak stačí brát 1 čajovou lžičku 1x denně, dlouhodobě.

Může být rozpuštěna ve vodě, čaji, nebo třeba namazána na chléb. Javorový sirup může být případně dočasně nahrazen medem. Obecně platí: nejíst jinak žádný cukr v nápojích ani v pokrmech, s výjimkou trošky ovoce.

*

Zdroje:

http://marmeladarecepty.blog.cz/0811/jedla-soda
http://www.topzine.cz/jedla-soda-a-javorovy-sirup-leci-rakovinu



Na margo článku – Sóda bicarbóna všestranná pomocníčka – sa mi žiada doplniť niekoľko dôležitých údajov, keďže mnohí Sódu bicarbónu využívajú aj na internú alkalizáciu svojho organizmu, dokonca tvrdia kde-čo o jej protirakovinovom efekte. Ide o veľmi, až primitívne zjednodušený pohľad na fungovanie tela, ktoré funguje oveľa komplexnejšie, než si to niektorí myslia. Nazdávajú sa, že ak nahodia do seba niečo zásadité, tak je po probléme.

Sme vôbec prekyslení? Áno, vo vačšej – menšej miere každý z nás. Podotýkam, že diagnostika PH tkanív a buniek sledované cez moč (papieriky z lekárne), sliny, krv majú pramalú vypovedaciu hodnotu a sú vyhodenými peniazmi. Fanúšikovia alternatívy by ako riešenie okamžite vylúčili mäso (keďže podľa nich je na škále najkyseleninotvornejších jedál) a ihneď nasadili surovú stravu, zeleninu, ovocie, šťavy, ideálne plne vegetariánsky režim. Niektorí odvážlivci dokonca absolvujú týždňové raw food očistné kúry pod lekárskym dohľadom (nejeden sa odtiaľ žiaľ vracia viac rozklepaný než tam toho času na detox išiel…).

V čom je teda problém? Acidobázická rovnováha súvisí s viacerými faktormi a všetky treba adresovať, aby sa problém vyriešil:
• Či sú dostatočné zásadité rezervy v organizme. Má telo dostatok alkalizujúcich minerálov: vápnika, horčíka, sodíka, draslíka, zinku? Sú pre telo vôbec zúžitkovateľné cez formu, ako sú prijímané?
• Je telo adekvátne hydratované nezávadnou vodou, aby sa kyslosť mohla dostať z tela von?
• Trpí osoba nejakým chronickým zápalom, ktorý vytvára kyslé prostredie bez ohľadu na stravu?
• Ako trávi osoba bielkoviny? Vzniká kvasenie v hrubom čreve? Prečo má slabé trávenie?Je to v jeho konštitúcii?
• V akej kondícii je pečeň osoby, ktorá napomáha neutralizácii toxínov v organizme?
• Dýcha dostatočne daná osoba, alebo cez plytké ledva-vzdychy len preťažuje svoje obličky a prekysľuje sa?

Toto všetko zohráva úlohu v acidobázickej rovnováhe! Dá sa to vyriešiť len “zásaditými” potravinami? NIE! Prečo?

1) Lebo “zásaditosť” istej potraviny nič nenapovie samo osebe o jej efekte na organizmus.

2) Skutočná otázka znie tak: Čo je prapríčina daného prekyslenia?

Je to skryté v skutočnosti, že cca. 2/3 populácie majú prirodzene slabý, alebo rôznymi vplyvmi oslabený tráviaci oheň. Patria medzi tzv. “pomalých spaľovačov”. Pamätáte si, keď ste v detstve i klince zožrali a nič vám nebolo…. až sa časom metabolizmus spomalil a nastali problémy…. V detstve ste kakali do plienok každé 3 hodiny, teraz 3 krát za týždeň. Spomalené spaľovanie spôsobuje, že telo je neschopné vápnik využiť na neutralizáciu kyselín, spomaľuje sa peristaltika čriev vďaka lemravému metabolizmu, telo sa postupne intoxikuje, pečeň cez slabú sekréciu žlče nedokáže eliminovať toxíny, v tele vzniká raj pre parazity, huby atď… A sme prekyslení… A ak si dám sódu bikarbónu na úľavu od pálenia záhy, znížim si tým hladinu HCL v žalúdku a následne prijatá strava sa nenatrávi ani tak, ako to bolo predtým…

Riešenie hľadaj v príčine problému. Žijeme v dobe extrémneho JIN-ového vplyvu. Radiácia, elektomag. žiarenie, toxíny, paraziti, chemikálie na každom kroku, mobily, denaturovaná strava…. to sú všetko JIN-ové vplyvy ochladzujúce tráviaci oheň človeka, PITTU rečou ajurvédy, JANG v slezine povedané v TČM (Qi sleziny), ktoré nám pomáhajú natráviť prijatú stravu, naviac spáliť nepotrebné a škodlivé metabolity… Takže na vyriešenie problému potrebujem prinavrátiť silu JANG-u (horúčava) do našich tiel, aby sa prílišný JIN (Chlad) vyvážil. Surovou stravou, litrami ovocných štiav, chelátmi ako je spirulina, chlorella, snáď syntetickými vitamínmi? NIE!Lebo sú to tiež silné JIN-ové vplyvy! Ako potom? 70% Varená zelenina, 15% komplexné bezlepkové sacharidy, 10% organické mäso (jahňacina, ryby) 5% ovocie v celku…. a to všetko v podobe delenej stravy + tráviace enzýmy na podporu pečene a kvalitné probiotiká…

*

Autor textu: František Nagy – Germánska nová medicína

web: http://integralna-zdravoveda.webnode.sk/

Informácie obsiahnuté v článku nemusia vždy zodpovedať názorom a presvedčeniam autora stránky.



Pridané : 2013-02-06 14:30:55
Zdroj : http://www.2012rok.sk/wp/umenie-zivota/13899-soda-...
Sídlo :

Verzia pre tlač   Bookmark and Share   pošli na vybrali.sme.sk